De polder Rijnenburg. Utrecht wil er windmolens en zonnepanelen plaatsen, de Tweede Kamer eist nu dat er huizen worden gebouwd.
Volledig scherm
De polder Rijnenburg. Utrecht wil er windmolens en zonnepanelen plaatsen, de Tweede Kamer eist nu dat er huizen worden gebouwd. © Koen Laureij

Kamer zet Utrecht mes op de keel: snel 25.000 woningen bouwen in de polder Rijnenburg

De Tweede Kamer wil dat Utrecht snel een bijdrage levert aan het enorme woningtekort door in de polders Rijnenburg en Reijerscop ten zuidwesten van de stad 25.000 woningen te bouwen. Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken moet dat afdwingen door de stad een zogenoemde aanwijzing te geven. 

 1. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
  PREMIUM
  interview

  Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

  Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.
 2. Taakstraf en boete voor actievoerder Tinus Koops na bedreigen Van Zanen met ‘baksteen in zijn nek’
  PREMIUM
  Tinus Koops

  Taakstraf en boete voor actievoer­der Tinus Koops na bedreigen Van Zanen met ‘baksteen in zijn nek’

  ‘Van Zanen zou een baksteen in zijn nek moeten krijgen’, ‘fucking bolle lelijke rot kutvent’ en ‘nu heb jij een vijand, want dit had ik echt niet van jou verwacht, maatje’. Het zijn uitspraken die de voorman van de actiegroep Nederland in Opstand, Tinus Koops (39), deze zomer in een livestream op Facebook deed. Bedreiging, opruiing en belediging, vindt de rechtbank.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht