Volledig scherm
De polder Rijnenburg bij Utrecht, waar een energielandschap moet komen maar ook mogelijk een woonwijk. © Marnix Schmidt

Kamervragen over zonnepanelen en windmolens in Rijnenburg

Tweede Kamerlid Daniel Koerhuis (VVD) heeft middels schriftelijke vragen bij minister Kajsa Ollongren (Wonen) om opheldering gevraagd over de voorgenomen plaatsing van zonnepanelen en windmolens in de Utrechtse polder Rijnenburg.

Koerhuis wil van de bewindsvrouwe weten hoe die plannen zich verhouden met de grote behoefte aan nieuwe woningen in de regio Utrecht. Hij vraagt de minister er bij provincie en de gemeente Utrecht op aan te dringen, Rijnenburg te benutten voor de bouw van maximaal 22.000 huizen.

Zo vraagt Koerhuis of het klopt dat de provincie Utrecht de komende vijftien jaar 115.000 woningen moet bouwen en dat slechts 30.000 woningen hard gepland zijn. ‘Deelt u de mening dat het aantal harde plannen van de provincie Utrecht fors moet stijgen en dat Rijnenburg een ‘grote klapper’ kan zijn?’

Het liberale Kamerlid vraagt zich bovendien af of de optie onderzocht is om de nu voorziene zonnepanelen op de daken van woningen te leggen, zodat toch energie opgewekt kan worden in het gebied.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht