Volledig scherm
Het leegstaande gebouw Lenteleven. © Hans Roggen

Kantoorpand Lenteleven in Zeist mag worden verbouwd tot appartementen

Het leegstaande kantoorgebouw Lenteleven aan de Utrechtseweg in Zeist mag worden verbouwd tot een appartementencomplex. Het college van burgemeester en wethouders heeft hiervoor een omgevingsvergunning afgegeven. In totaal komen er 94 woningen in het pand.

De weg naar het omzetten van kantoorruimte naar woningen was niet vrij van hobbels. Na anderhalf jaar overleggen met wijkbewoners, verenigd in Nieuweroord buurtperspectief, zegde de gemeente Zeist de samenwerking op met de wijkbewoners. Het vertrouwen was volgens de gemeente weg.

De gemeente deed dat omdat Nieuweroord buurtperspectief  via de Wet Openbaarheid van Bestuur stukken had opgevraagd die ten grondslag lagen aan de bouwplannen voor Lenteleven. De buurtbewoners vrezen een toename van verkeer en geparkeerde auto’s in de toch al drukke buurt.

Parkeerprobleem

De onafhankelijk voorzitter van het buurtperspectief vond dit niet kunnen en gaf vervolgens haar opdracht terug aan de gemeente. De gemeente heeft toegezegd dat alle punten die tijdens het overleg met het buurtperspectief zijn overeengekomen, zullen worden meegenomen in de ontwikkeling van het plan.

De parkeerplaatsen bij het leegstaande pand worden nu veel gebruikt door werknemers van de naastgelegen Triodos Bank. Die parkeerplaatsen zijn niet meer beschikbaar voor de werknemers als het pand Lenteleven wordt verbouwd. Om parkeeroverlast in de wijk te voorkomen, is de gemeente Zeist nu in gesprek met de Triodos Bank om samen te zoeken naar een oplossing van het parkeerprobleem.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht