Volledig scherm
Kapsalon Soenna aan het Wolff en Dekenplein. © Google Maps

Kapsalon definitief dicht vanwege verkoop gestolen spullen

Burgemeester Van Zanen heeft kapsalon Soenna aan het Wolff en Dekenplein definitief voor twaalf maanden gesloten. Hoewel de kapsalon daartegen in beroep is gegaan, was dat voor Van Zanen geen reden zijn besluit te veranderen.

Begin deze maand deed de politie een inval bij de kapsalon en bij eetgelegenheid Mondial. De politie had diverse meldingen binnengekregen dat er gestolen spullen werden ingekocht, om deze vervolgens te verkopen. Op camerabeelden is te zien dat mensen met spullen de zaak binnenlopen om vervolgens zonder deze spullen weer te vertrekken.

'Geen georganiseerde misdaad'

De kapsalon ontkent iets te maken te hebben met het verkopen van gestolen goederen en heeft aangekondigd een kort geding te starten. Met die rechtsgang wil de eigenaar proberen het besluit van de Utrechtse burgemeester ongedaan te maken. „Hier is geen sprake van georganiseerde misdaad. Dat maakt een sluiting van een jaar buitenproportioneel. De gemeente schiet op deze wijze haar doel voorbij en treft de keihard werkende, kleine ondernemer”, zei advocaat Anis Boumanjal (die de kapsalon bijstaat) daar eerder al over.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht