Volledig scherm
Kasteel Amerongen. © Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen krijgt twee miljoen voor opknapbeurt

Kasteel Amerongen krijgt twee miljoen euro van het kabinet. Het ‘iconische monument’ kan dat geld gebruiken voor investeringen in toegankelijkheid, duurzaamheid en het aantrekken van zoveel mogelijk bezoekers. 

Dat heeft minister Ingrid van Engelshoven (D66, Cultuur) vandaag bekend gemaakt. Twaalf Nederlandse monumenten met een grote cultuurhistorische waarde, waaronder Kasteel Amerongen, mogen 35 miljoen euro verdelen. Door hun omvang en hun bijzondere cultuurhistorische waarden zijn de kosten van deze, volgens het ministerie ‘iconische’, monumenten hoog. 

‘Parels’

Kasteel Amerongen krijgt 2 miljoen euro. ,,In Nederland hebben we erfgoed waar we trots op mogen zijn. De meeste monumenten staan er goed bij”, aldus Van Engelshoven in een reactie. ,,Toch zien we dat grote monumenten extra aandacht nodig hebben om ze te kunnen blijven gebruiken, om ze te verduurzamen en om zo voor een breed publiek toegankelijk te maken. Ze zijn de parels van ons erfgoed en met een extra investering kunnen we de gebouwen geschikt maken voor de toekomst.”

De grootste subsidie (7,5 miljoen euro) is voor het museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, daarna volgt Abdij Rolduc in Kerkrade (7 miljoen euro).

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht