Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar Ingmar Sloothaak. © Mel Boas

Kasteel Kerckebosch bouwt oranjerie met restaurants midden in Zeister bos

Kasteel Kerckebosch in Zeist gaat flink uitbouwen. Er komt een oranjerie van 200 m2 midden in het bos, waarin twee verschillende restaurantconcepten worden geboden. Over twee weken start de bouw.

De compleet nieuwe keuken, die er inmiddels al is, wordt het hart van het nieuwe restaurant. ,,Om in de oranjerie te komen, moeten de gasten door de keuken. Daar begint de culinaire reis: in de keuken krijgen ze al een amuse aangeboden’’, vertelt Ingmar Sloothaak, die samen met Hans van Triest twee jaar geleden Kasteel Kerckebosch overnam van Bilderberg. ,,De koks komen ook veel meer bij de gasten aan tafel om zelf de gerechten te brengen. Omdat de oranjerie volledig van glas is, zit je in een hele lichte omgeving en kijk je pal op het kasteel. Ook loop je zo het terras op of de tuin in.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht