Marius Roelandt is initiatiefnemer om kleinere kavels te laten uitgeven op de rand van het Máximapark, zodat de woningen betaalbaarder worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Marius Roelandt is initiatiefnemer om kleinere kavels te laten uitgeven op de rand van het Máximapark, zodat de woningen betaalbaarder worden. © Marnix Schmidt

Kavels van 4 ton bij het Máximapark? Dat kan een flink stuk goedkoper denkt Utrechter Marius (en met hem honderden anderen)

De zelfbouwkavels aan de rand van het Máximapark bij Leidsche Rijn worden veel te groot en te duur. Op dezelfde locatie kunnen veel meer mensen wonen, betoogt Marius Roelandt van de Stichting Tiny House Utrecht. Hij is een actie gestart voor meer betaalbare woningen.

  1. Gehaat én geliefd in Bilthoven, maar wie is nou eigenlijk die koppige Gert van de Plus? ‘Hij gaat er volledig voor’
    PREMIUM

    Gehaat én geliefd in Bilthoven, maar wie is nou eigenlijk die koppige Gert van de Plus? ‘Hij gaat er volledig voor’

    Met zijn verbeten strijd tegen concurrent Jumbo is de eigenzinnige supermarkteigenaar Gert van de Plus al weken de kop van Jut in Bilthoven. Iedereen vindt wat van koppige Gert. Maar er is ook een andere Gert Smit, die in 2018 tot ondernemer van het jaar van De Bilt werd gekozen. De sociale Gert die oog heeft voor de zwakkeren en altijd paraat staat voor zijn personeel en gezin. En er is een sportieve Gert, die marathons loopt en bergen beklimt om er vervolgens af te skiën.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht