Marius Roelandt is initiatiefnemer om kleinere kavels te laten uitgeven op de rand van het Máximapark, zodat de woningen betaalbaarder worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Marius Roelandt is initiatiefnemer om kleinere kavels te laten uitgeven op de rand van het Máximapark, zodat de woningen betaalbaarder worden. © Marnix Schmidt

Kavels van 4 ton bij het Máximapark? Dat kan een flink stuk goedkoper denkt Utrechter Marius (en met hem honderden anderen)

De zelfbouwkavels aan de rand van het Máximapark bij Leidsche Rijn worden veel te groot en te duur. Op dezelfde locatie kunnen veel meer mensen wonen, betoogt Marius Roelandt van de Stichting Tiny House Utrecht. Hij is een actie gestart voor meer betaalbare woningen.

 1. Dit is wat er met de 21 miljoen euro van het Rijk voor Utrechts nieuwste woonwijk gaat gebeuren
  PREMIUM

  Dit is wat er met de 21 miljoen euro van het Rijk voor Utrechts nieuwste woonwijk gaat gebeuren

  Na jaren van tegenslagen en commotie over de hoge huizenprijzen tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Utrechtse woonwijk Merwedekanaalzone, is er nu óók een lichtpuntje. Het rijk komt met 21 miljoen euro over de brug om de bouw van betaalbare woningen in het deelgebied Merwede te versnellen. ,,Dit geld verdampt niet in het grote geheel’’, verzekert GroenLinks-wethouder Kees Diepeveen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Heel Vianen in de ban van het massagraf
  Play

  Heel Vianen in de ban van het massagraf

 2. Indrukwekkend afscheid van overleden brandweerman Pim (41)

  Indrukwek­kend afscheid van overleden brandweer­man Pim (41)

Utrecht