Kensington schrikt van lange rij fans in Utrechtse Voorstraat: ‘Hartverwarmend!’

videoEen meterslange rij in de Utrechtse Voorstraat die eindigt bij platenzaak Plato. Reden? De Utrechtse band Kensington signeert daar hun nieuwe album. En dat brengt meters aan fans. Frontman Eloi Youssef: „Dat is toch altijd weer wennen, dat ze allemaal voor ons komen.” 

De vier mannen van de populaire band zitten achter in de winkel. Op een rijtje, alle vier in het zwart. Reikhalzend kijken hun fans uit naar de ontmoeting met hun idolen. „Ik ben heel blij!”, zegt de 10-jarige Vivian Nettenbreijers uit Den Bosch. „Ik ben al vijf jaar fan en wilde wel een paar uur in de rij staan om ze te zien.”

Gitaar

Fans konden alvast het nieuwe album, Time, bemachtigen in de zaak. Morgen, op vrijdag 15 november, staan de mannen in TivoliVredenburg. „Daar ben ik ook bij”, vertelt Els Westbroek uit Amersfoort. Ze is vanaf het begin fan en heeft al tientallen concerten gezien. Op haar rug prijkt een gitaar. Niet zonder reden: „Die wil ik laten signeren! Dit wordt het pronkstuk in mijn woonkamer.”

Frontman Eloi Youssef zet zorgvuldig zijn handtekening op de gitaar van Els. Hij verwacht er veel te zetten vanavond: „We waren nog in Eindhoven, waar we een concert gaven. Toen we hier kwamen aanrijden zag ik die rij zag en dacht ik: bizar. Dat is altijd weer wennen. Het is hartverwarmend, hoor.” 

Volledig scherm
Vivian Nettenbreijers(10) uit Den Bosch is al jaren fan...en was erbij! © Angeliek de Jonge

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht