Volledig scherm
Deelnemers aan de Santa Run staan klaar voor de start. © Marco De Swart

Kerstmannenloop in Houten dit jaar voor de Nierstichting

De Rotary Santa Run die op zaterdag 14 december in Houten wordt gelopen, staat geheel in het teken van de Nierstichting. Met hun deelname dragen de ‘kerstmannen’ die door Houten lopen bij aan de verdere realisatie van de draagbare kunstnier.

Paul van Rooijen, voorzitter Stichting Rotary Santa Run: ,,Vorig jaar werd voor de Nierstichting een bedrag van ruim 30.000 euro opgehaald. Tijdens de donkere dagen van het jaar lopen nu ook weer duizenden kerstmannen om het leven van nierpatiënten te verbeteren.’’

Deelnemers kunnen met vrienden, collega’s, familie, buren en alleen in actie komen en meedoen aan de 3,2 of de 6,4 km lange run door de versierde straten van Houten. Deelname kost 10 euro per persoon, voor gezinnen is er gezinskorting. 

Door mee te doen helpen deelnemers mee de draagbare kunstnier verder te realiseren. Die brengt een grote verandering in het leven van nierpatiënten. Nierpatiënten die moeten dialyseren zijn nu meestal gebonden aan het ziekenhuis, waar zij minimaal drie keer per week urenlang vastzitten aan een groot dialyseapparaat, wachtend tot hun bloed gespoeld is. 

Vrijheid

De Nierstichting ontwikkelt de draagbare kunstnier. Dit is een kleinere, lichtere en gebruiksvriendelijke versie van het bestaande hemodialyseapparaat. Dankzij de draagbare kunstnier zijn nierpatiënten straks niet meer gebonden aan het ziekenhuis. Ze kunnen dan thuis of elders dialyseren, wanneer hen dit uitkomt. Zo krijgen nierpatiënten meer vrijheid om gewoon te kunnen leven. 

Behalve in Houten en een aantal andere gemeenten in het land organiseren de lokale Rotaryafdelingen ook Santa Runs in Doorn en Wijk bij Duurstede. 

De run is voor iedereen toegankelijk en het inschrijfgeld is inclusief kerstmannenpak. Informatie over de inschrijving: rotarysantarun.nl.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht