Volledig scherm
© Rick van de Lustgraaf

Keten The Barn met net geopend restaurant in Leidsche Rijn failliet

The Barn, een keten met biologische restaurants, is door de rechtbank failliet verklaard. Onlangs werd nog een nieuwe vestiging geopend: in het nieuwe winkelcentrum in Leidsche Rijn.

Wat de oorzaak is van het faillissement, is nog niet bekend. „Momenteel ben ik nog druk bezig om uit te zoeken wat er precies aan de hand is. Daarom kan ik nog niet veel zeggen”, aldus de pas aangestelde curator Schuurs. 

Keten The Barn heeft in totaal vier vestigingen in Nederland, waarvan twee in Utrecht. Een van de restaurants is in Hoog Catharijne gevestigd. Slechts een maand geleden werd ook de vestiging in het nieuwe winkelcentrum in Leidsche Rijn geopend. Naast deze twee vestigingen is The Barn ook te vinden in Amsterdam en Rotterdam.

Volledig scherm
Bij de vestiging van The Barn in Leidsche Rijn hangt al enige tijd dit briefje aan de deur. © Leroy van Limbeek
 1. Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?

  Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?

  In het hele land wordt zaterdag Nationale Burendag gevierd. In de provincie Utrecht alleen al hebben zo'n 350 buurten zich aangemeld voor het evenement dat het Oranje Fonds en Douwe Egberts sinds 2006 organiseren. De dag is ontstaan vanuit de gedachte om buurten gezelliger, socialer en veiliger te maken. Waar je moet zijn voor het beste partijtje? Zonder twijfel op de Kersenakker in Cothen; die straat is namelijk uitgeroepen tot leukste straat van Nederland en wordt daarom zaterdagmiddag omgetoverd tot een Curaçaos feestparadijs.
 2. Verontwaardiging over afblazen debat winkeltijden Vijfheerenlanden
  PREMIUM

  Verontwaar­di­ging over afblazen debat winkeltij­den Vijfheeren­lan­den

  Er heerst algehele verontwaardiging bij de politieke partijen in Leerdam, Zederik en Vianen over de manier waarop het aangekondigde debat van 29 september over winkelopeningstijden is afgeblazen. De citymanagers van Leerdam en Vianen lieten weten dat er geen interesse zou zijn bij de politieke partijen omdat te weinig partijen zich voor dit debat hadden aangemeld. Alleen het CDA en VHL Lokaal hadden dit gedaan voor de uiterlijke datum.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht