De Hogeschool Utrecht in de Uithof.
Volledig scherm
De Hogeschool Utrecht in de Uithof. © ANP

Keuzegids 2018: Hogeschool Utrecht bij slechtste vier van Nederland

De Hogeschool Utrecht bungelt onderaan het lijstje van goede hbo-opleidingen in Nederland. Dat blijkt uit de Keuzegids 2018, waarin de opleidingen met elkaar worden vergeleken.

De Keuzegids is een onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van opleidingen beoordeelt en vergelijkt.

De Hogeschool Utrecht (HU) behoort volgens de gids tot de vier slechtste opleidingen van Nederland. De school scoort in totaal 53 punten, ver onder het gemiddelde van de grote hogescholen. Ook Hogeschool Inholland en Hogeschool Rotterdam bleven steken op 53 punten. De Hogeschool van Amsterdam deed het met 52,5 punten nog net wat slechter.

Met name de opleidingen journalistiek, bedrijfskunde en commerciële economie scoren laag aan de HU. Technische bedrijfskunde, fysiotherapie en medische hulpverlening kregen daarentegen het keurmerk 'topopleiding'.

IVA de beste

Ook kleinere hbo-opleidingen werden met elkaar vergeleken. Daarbij doet de IVA uit Driebergen het uitstekend. Na vorig jaar een tweede plaats, is de opleiding voor mobiliteitsmanagement nu eerste op de lijst voor kleine hogescholen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit jouw regio? Schrijf je hier in

  1. ‘Machogedrag islamitische cultuur zorgt voor verkeersproblemen op Utrechtse Kanaalstraat’
    PREMIUM

    ‘Machoge­drag islamiti­sche cultuur zorgt voor verkeers­pro­ble­men op Utrechtse Kanaal­straat’

    De verkeersproblemen rond de Kanaalstraat in de Utrechtse wijk Lombok zijn grotendeels toe te rekenen aan het machogedrag van jonge mannen met een niet-westerse migratieachtergrond. Dat stellen drie wijkexperts in een onderzoek dat in opdracht van de gemeente Utrecht is uitgevoerd. Het college van b en w, dat hiervan op de hoogte is gesteld, benadrukt juist dat óók uit het onderzoek blijkt dat bewoners de verkeersveiligheid in de wijk een ‘kleine voldoende’ geven.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht