de A2 ter hoogte van Utrecht.
Volledig scherm
de A2 ter hoogte van Utrecht. © anp

Kijk uit voor eenden op de weg

Automobilisten op de A2 worden door de Verkeersinformatiedienst (VID) opgeroepen uit te kijken in de omgeving van Everdingen. Op de A2 van Utrecht naar Den Bosch liepen ter hoogte van Everdingen meerdere eenden op de weg, meldt VID.

 1. Aantal gemeenten gaat weer fysiek vergaderen, maar is dit niet hét moment om het goede voorbeeld te geven?
  PREMIUM

  Aantal gemeenten gaat weer fysiek vergaderen, maar is dit niet hét moment om het goede voorbeeld te geven?

  Raadsleden zijn digitaal vergaderen helemaal zat. Uren naar een beeldscherm staren? Ze willen elkaar weer écht in de ogen kunnen kijken. Volgens de regels mag dat ook. Maar waarom zij wel, terwijl de rest van Nederland moet thuiswerken? Experts zijn glashelder: dit is niet verstandig, al was het maar vanwege de beeldvorming. ,,Kijk maar wat de koning met zijn reis naar Griekenland is overkomen.”
 2. Jeugdarts Ruben (35) werd op een dinsdagavond gebeld: ‘Je gaat in het coronabedrijf werken’
  PREMIUM

  Jeugdarts Ruben (35) werd op een dinsdag­avond gebeld: ‘Je gaat in het coronabe­drijf werken’

  De ene dag zit je nog in je artsenpraktijk in Stichtse Vecht, de andere voer je bron- en contactonderzoek voor de GGD regio Utrecht (GGDrU) uit. De Utrechtse jeugdarts Ruben Schmits (35) is een van de vele werknemers van de GGDrU die zijn eigen taken opgaf om mee te helpen in de strijd tegen het coronavirus. Dit is deel 1 van een kortlopende serie over GGD’ers die zich inzetten in de bestrijding van het coronavirus.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht