Omwonenden hingen eind vorig jaar al spandoeken op, die duidelijk maken dat wat hen betreft de kinderboerderij in Houten koste wat kost open moet blijven.
Volledig scherm
Omwonenden hingen eind vorig jaar al spandoeken op, die duidelijk maken dat wat hen betreft de kinderboerderij in Houten koste wat kost open moet blijven. © William Hoogteyling

Kinderboerderij Houten vreest horrorscenario: ‘Help ons door de winter’

Een horrorscenario dreigt volgens het nieuw aangetreden bestuur van de kinderboerderij en speeltuin Buitenwereld in Houten: sluiting, vaste medewerkers op straat, teleurgestelde vrijwilligers en niet in de laatste plaats dieren die elders moeten worden ondergebracht.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Samenvatting | FC Utrecht - Sparta
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting | FC Utrecht - Sparta

  24 januari
 2. GGD-medewerker Sjaak kreeg corona en kroop door het oog van de naald
  Play

  GGD-medewerker Sjaak kreeg corona en kroop door het oog van de naald

Utrecht