Volledig scherm
© ANP

Kinepolis waarschuwt voor oplichters op valse Facebookpagina’s

Op verschillende Facebookpagina’s van Kinepolis wordt gewaarschuwd voor een aantal nep-acties die de ronde doen op het internet. Oplichters doen zich voor als medewerkers van de bioscoopketen en vragen klanten om betaalgegevens.

Onder de paginanamen ‘Kinepolis Jaarbeurs Utrecht’ en ‘Kinepolis Emmen’ zouden mensen zich voordoen als de officiële bioscoopketen. Op de pagina’s staan diverse winacties waar mensen op kunnen reageren. Na het selecteren van de winnaars worden er privéberichten gestuurd waarin wordt gevraagd om betaalgegevens.

Kinepolis waarschuwt op zijn officiële pagina’s voor de oplichtertrucs. De bioscoopketen laat weten niets te maken hebben met de neppagina’s en benadrukt daarnaast dat ze nooit zomaar zou vragen om betaalgegevens van klanten. Hoewel de pagina's in kwestie gerapporteerd zijn, zijn de oplichters volgens Kinepolis vrij actief en zou het kunnen dat ze op nieuwe manieren blijven opduiken. Een woordvoerder laat weten dat het bedrijf in contact staat met Facebook en hard bezig is met het offline halen van de pagina’s.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht