Volledig scherm
Kitten gedumpt tussen het oud papier in Leidsche Rijn, Utrecht. © Huisdierenmeldpunt Utrecht

Kitten gedumpt bij oud-papier en overleeft persmachine

Bij een papierrecyclingsbedrijf in Leidsche Rijn keken ze vanochtend vreemd op toen ze tussen de geperste papieren dozen iets zagen bewegen. Het bleek een kitten van nog geen week oud te zijn die mogelijk door mensen is gedumpt.

Het beestje had even daarvoor al een kartonpers overleefd en zou de eerstvolgende machine in het recyclingproces nooit levend kunnen namiauwen. Het Huisdierenmeldpunt Utrecht kreeg gelijk een belletje van het bedrijf en is woest op de eventuele dumper van de kitten. „De mensheid gaat echt naar de klote”, aldus het meldpunt op Twitter.

Het is overigens niet honderd procent zeker dat de kitten door toedoen van mensen bij het oud-papier is beland „Maar het lijkt mij heel sterk dat de moeder de vijf of zes kittens in een kartonnen doos heeft geworpen en niemand dat verder heeft gezien. Dus het moet haast wel door mensen zijn gedaan”, vertelt Mike van het Huisdierenmeldpunt.

Bloedneus

Inmiddels is het beestje opgevangen bij het thuisadres van het meldpunt. „Eerst zijn we met de kitten langs een dierenarts gegaan, maar die kon vanaf de buitenkant geen interne schade constateren. Wel had het diertje een bloedneus. Nu zit-ie thuis aan de fles en hopelijk sterkt het de komende weken aan.”

Daarna kan de kitten opgevangen worden in een asiel. Het beestje heeft nog geen naam.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht