Volledig scherm
PREMIUM
© Marco de Swart

Kkr hoer (deel 2)

ColumnGisteren beschreef ik hoe mijn dochter (14) van een anonieme afzender een whatsappberichtje kreeg waarin ze voor 'vieze joden kkr hoer' werd uitgemaakt en zowel met verkrachting als de dood werd bedreigd. Na enig aandringen konden we dezelfde dag nog op het politiebureau terecht om verhaal te halen.

Quote

Cabaretiè­re Anke Laterveer onthulde vorig jaar dat haar werd ontraden aangifte te doen nadat ze in haar eigen huis was aangerand

Aldaar werden we te woord gestaan door de 'Taakaccenthouder Internetaangifte', die nauwgezet alle details noteerde. Voorzichtig suggereerde zij of het niet beter was géén officiële aangifte te doen en de zaak aan de wijkagent over te dragen. Zodra het Openbaar Ministerie erin betrokken raakte, zou de boel wel eens kunnen escaleren, was de suggestie.

Cabaretière Anke Laterveer onthulde vorig jaar dat haar werd ontraden aangifte te doen nadat ze in haar eigen huis was aangerand. De kans op vervolging was nihil, kreeg ze te horen. Er volgde een twitteractie, #zeghet, waarmee talloze vrouwen hun ervaringen met seksueel geweld wereldkundig maakten.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht