Links aanvoerder Willem Janssen. Rechts oude bekende Bart Ramselaar.
Volledig scherm
Links aanvoerder Willem Janssen. Rechts oude bekende Bart Ramselaar. © BSR Agency

Klaiber en Janssen verlengen, oude bekende Ramselaar keert terug naar FC Utrecht

Transfernieuws uit stadion Galgenwaard. Sean Klaiber (25) en aanvoerder Willem Janssen (33) hebben hun contracten verlengd in Stadion Galgenwaard. Daarnaast keert oude bekende Bart Ramselaar (23) terug op het oude nest. Hij komt over van PSV.

Klaiber tekende vanmiddag bij tot medio 2022. De 25-jarige Nieuwegeiner stond na vorig seizoen open voor een nieuwe stap, was ook even dicht bij een overstap, maar wilde alleen vertrekken als het complete plaatje klopte. De afgelopen weken groeide de roep om een contractverlenging en draaide hij er zelf ook niet omheen dat hij in de gesprekken met het Utrechtse bestuur openstond voor een langere verbintenis. FC Utrecht maakte de overeenkomst vanmiddag officieel. Klaiber is een vaste waarde bij FC Utrecht, waarvoor hij zondag zijn 100ste eredivisiewedstrijd kan spelen.

Janssen op zijn beurt heeft zijn contract verlengd tot medio 2021, met een optie voor nog een jaar langer. Hij kwam in 2014 over van FC Twente, nadat hij daarvoor al op huurbasis speelde voor FC Utrecht. De van oorsprong middenvelder staat inmiddels al een paar seizoenen centraal in de defensie van de Domstedelingen en is ook aanvoerder. ,,Ik zie mezelf gewoon nergens anders spelen. Mijn gedachten zijn nooit afgedwaald naar andere avonturen. Ik wil onderdeel zijn van een club die super ambitieus is”, aldus Janssen.

Uithangbord

,,Willem is een op en top professional, die het beste uit zichzelf en de mensen om zich heen wil halen en daarvoor alles doet en laat dat nodig is”, vertelt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam van op de clubsite. ,,Hij is binnen- en buiten de lijnen een uithangbord voor de club. Hij is een voorbeeld voor zijn teamgenoten en de jeugd in Utrecht, die ervan dromen ook ooit in Stadion Galgenwaard te spelen.”

Over Klaiber zegt Zuidam: ,,Sean is een jongen van de club, van de regio. Hij is na het doorlopen van de jeugdopleiding al jaren een vaste waarde in ons eerste elftal. In die ploeg heeft hij zich de voorbije periode ontwikkeld tot een echte key player. Het is een speler met veel kwaliteiten en we zijn er van overtuigd dat er nog meer rek in zit. Sean koestert zijn verleden bij FC Utrecht en kijkt vol enthousiasme en vertrouwen uit naar de toekomst, samen met de club.”

Ramselaar

Ook werd vandaag bekend dat oude bekende Bart Ramselaar terugkeert naar de Galgenwaard. De middenvelder maakte twee jaar geleden de overstap naar PSV, maar kon bij de Eindhovenaren nooit helemaal doorbreken. 

De middenvelder zat gisteren nog bij de wedstrijdselectie van PSV voor het duel met Apollon Limassol, naar nu bleek de laatste keer. Zodra FC Utrecht alle formaliteiten heeft afgerond, kan hij worden gepresenteerd. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht