Volledig scherm
Medewerkers aan het werk in de Wijkse kringloopwinkel Nogges. © William Hoogteyling

Klanten Wijkse kringloopwinkel verontwaardigd over prijzen: ‘Nieuw is goedkoper’

Klanten van kringloopwinkel Nogges zijn verontwaardigd over de hoge bedragen die zij moeten neertellen voor tweedehands spullen. De nieuwe vestiging van de winkel wordt vrijdag 16 maart officieel geopend.

De naam van de winkel, die nu in het oude postkantoor tegenover het gemeentehuis zit, is gewijzigd in Kringloopwarenhuis. Eerder zat de winkel op de gemeentewerf en in het Wijkhuis, dat gesloopt wordt.

Het warenhuis noemt zichzelf de ‘verrassendste en voordeligste kringloop van Wijk bij Duurstede’. Dat is ronduit belachelijk, vindt klant Ria Verbeek. Ze is verbaasd over de prijzen die voor ‘oude zooi’ betaald moet worden. „Ik denk dat ze misbruik maken van de populariteit van kringloopwinkels en gewoon een schepje bovenop de prijzen gooien. Voor een aantal artikelen kun je beter naar een echte winkel gaan. Daar liggen de prijzen voor nieuwe artikelen vaak lager.”

Afdingen

Zelf zocht ze een kinderstoel. Die moest 25 euro kosten. „Te gek voor woorden. Toen ik wilde afdingen, keek een man aan wie ik dat vroeg, me aan of hij water zag branden. Ik zag er een tafel voor 50 euro. Precies dezelfde heb ik nieuw gekocht voor 39,95. Enkele vrienden en vriendinnen hebben ook de ervaring dat mensen voor wie een kringloopwinkel bedoeld is, hier beter maar niet naartoe kunnen gaan.” Helen Sietsma zegt op Facebook dat ze in de kringloopwinkel een hoge vaas zag staan voor 7 euro. Volgens haar kost dezelfde vaas nieuw bij Action 6,95.

Het kringloopwarenhuis is een onderdeel van de stichting Wijk Nog Leuker, die sinds kort ook politiek actief is. Onder de vlag van WijkNu is de stichting een samenwerkingsverband aangegaan met de lokale partij Burgerbelangen. Jos Soons, tweede op de lijst van WijkNu, is bestuursvoorzitter van de kringloopwinkel. Hij wil niet reageren op de kritiek van mensen over te hoge prijzen.

  1. Visser na ‘koel’ gesprek Middelburg: Besluit verhuizing marinierskazerne staat nog steeds

    Staatsse­cre­ta­ris na gesprek over verhuizing mariniers: Besluit om naar Vlissingen te verhuizen staat nog steeds

    Staatssecretaris Barbara Visser (VVD, Defensie) heeft vanochtend in Middelburg niets willen zeggen over hoe groot de kans is dat de marinierskazerne alsnog naar Vlissingen komt. Na een gesprek van een uur op het provinciehuis bleef ze erbij dat het besluit dat in 2012 is genomen, nog steeds staat. Wethouder Albert Vader van Vlissingen omschreef de sfeer tijdens het gesprek met de staatssecretaris als ‘koel’.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht