Volledig scherm
Brand in de keuken van restaurant De Hoefslag. Links Frank de Heer (souschef) en Raoul Meuwese (chef-kok) in de keuken. © Angeliek de Jonge

Kleine brand, grote schade restaurant De Hoefslag

Kortsluiting of blikseminslag is waarschijnlijk de oorzaak van een kleine brand in de keuken van sterrenrestaurant De Hoefslag in Bosch en Duin in de gemeente Zeist. Het vuur brak vrijdag rond half zeven uit. De vlammen werden snel gedoofd, toch is er fikse rook- en roetschade.

Quote

Mijn broer werd rond half zeven uit bed gebeld, daarna zijn we snel hierheen gegaan

Marco Peek (exploitant)

Het damast ligt nog op de tafels, maar smetteloos wit is het niet meer. Een penetrante brandlucht vult de eetzaal van restaurant De Hoefslag. Bij de ingang liggen nog de glasscherven van het ruitje in de voordeur dat de brandweer intikte om binnen te komen.

Een kleine brand in de vroege vrijdagochtend speelt het sterrenrestaurant parten. ,,Mijn broer werd rond half zeven uit bed gebeld, daarna zijn we samen snel hierheen gegaan'', zegt Marco Peek op het terras. ,,Een kopje koffie zit er even niet in'', verontschuldigt hij zich.

De bron van de brand ligt in een warmhoudkast, zoveel is wel duidelijk, maar waardoor het apparaat nu precies in brand vloog, is niet duidelijk. ,,Misschien was het kortsluiting, of wellicht heeft het een relatie met het onweer, we weten het nog niet'', zegt Peek.

Quote

Roetschade is heel vervelend, maar het had erger kunnen aflopen

Marco Peek (exploitant)

De brand was extra zuur voor chef Karl van Baggem en zijn brigade die na twee en een halve week sluiting klaar stonden voor de presentatie van een geheel vernieuwde kaart. ,,Alles stond klaar, de hele mise-en-place was gereed.''

Vervelend
,,De brandweer en de politie waren er snel bij en er stond niet veel brandbaars bij die kast in de buurt. Daardoor is het vuur beperkt gebleven. Roetschade is heel vervelend, maar het had erger kunnen aflopen. We moeten nu snel gaan schoonmaken en hopen dan op heel korte termijn, na het weekeinde weer open te gaan. Een gespecialiseerd bedrijf moet dat maar oplossen.''

Peek is met zijn broer Rob en hun Brothers Horecagroep (BHG) juist twee maanden exploitant van De Hoefslag en heeft grootse plannen om het restaurant te vernieuwen. BHG neemt de exploitatie voor zijn rekening zodat chef Karl van Baggem zich op de keuken kan concentreren.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht