Volledig scherm
Een wedstrijd tussen de jeugdteams van Hercules en FC De Bilt is bij een 2-2 stand gestaakt. © ANP

KNVB doet onderzoek naar voetbalgeweld bij Utrechtse jeugdteams

De KNVB gaat onderzoek doen naar het voetbalgeweld bij een jeugdwedstrijd in Utrecht. Afgelopen zaterdag liep een duel tussen Hercules en FC De Bilt onder 16 jaar volledig uit de hand. Spelers, begeleiders en ouders van beide clubs gingen met elkaar op de vuist.

Dat laat woordvoerder Jaap Paulsen weten. De voetbalbond weet nog niet of beide jeugdteams hangende het onderzoek voorlopig uit de competitie worden genomen. ,,Het is nog erg vers, maar dit incident gaan we onderzoeken. We hebben contact met beide clubs en hebben wel een idee wat er gebeurd is. Mogelijk kunnen we dit tuchtrechtelijk oppakken.”

Quote

Zondag waren de emoties nog te hoog, maar we gaan hierover zeker samen in overleg.

Voorzitter Rob Florie van FC De Bilt

Het ging mis bij een tussenstand van 2-2 op veld 6 van Hercules. De scheidsrechter staakte de wedstrijd na de vechtpartij. Wat er precies is gebeurd en wat de aanleiding was voor het incident willen beide verenigingen niet zeggen.

Volgens Hercules-voorzitter Frank Breemer waren spelers, coaches en ouders van zijn club en die van FC De Bilt betrokken bij het gevecht. Zowel Hercules als FC De Bilt hebben al gesproken met de betrokkenen of gaan dat op korte termijn nog doen. Vervolgens gaan beide clubs met elkaar in gesprek, verzekert voorzitter Rob Florie  van FC De Bilt. ,,Zondag waren de emoties nog te hoog, maar we gaan hierover zeker samen in overleg.’’

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht