Volledig scherm
Sfeerbeeld van de wedstrijd DWSV (zwart-wit) tegen Domstad Majella © Marnix Schmidt

KNVB trekt stekker uit Utrechtse voetbalclubs DWSV en Papendorp na incidenten

UpdateDe KNVB haalt de Utrechtse voetbalclubs DWSV en SVA Papendorp (voorheen Magreb) voorgoed uit de competitie. Alle elftallen van de clubs komen dit weekeinde niet meer in actie.

Daarna krijgen de clubs te horen van de KNVB dat ze worden geroyeerd. De bond doet dit na de aanhoudende ongeregeldheden met elftallen van deze clubs. Afgelopen weekeinde werden bij beide clubs scheidsrechters van de KNVB belaagd door spelers en toeschouwers van de club. Voor de bond, die de twee clubs al langer in de gaten houdt, was dit de druppel.

Bij DWSV moest de 21-jarige scheidsrechter rennen voor zijn leven nadat hij de vijfde rode kaart van de wedstrijd had uitgedeeld aan een speler van de thuisclub. De arbiter vluchtte het terrein af en liet de politie bellen om hem te beschermen. Omdat escalaties bij DWSV, zowel bij het eerste als bij lagere elftallen, al jaren schering en inslag zijn, heeft de bond nu besloten om de gehele club uit de competitie te halen.

Ongeregeldheden

Ook SVA Papendorp mag niet meer verder van de KNVB. De bond voert bij deze club, die tot twee jaar geleden Magreb’90 heette, aan dat er ook te veel ongeregeldheden rondom wedstrijden waren. De club heeft daarbij ook nog een belastingschuld van bijna vier ton voor het niet afdragen van spelerspremies aan de fiscus. Maar die belastingschuld vormt voor de KNVB niet de reden om de club uit de competitie te halen. 

Papendorp stoomde onder leiding van oud-voorzitter Najim el Houati van de kelder naar de top van het amateurvoetbal. De ambitieuze preses trok de portemonnee om goede (ex-prof)voetballers naar het toenmalige Magreb te halen. Drie jaar geleden werd de voorzitter echter aangehouden op het vliegveld in Turkije tijdens een trainingskamp met zijn club. De voorzitter zat een jaar vast voordat hij werd uitgeleverd aan Marokko. Daar is hij veroordeeld voor drugshandel en het witwassen van geld. Ook in Nederland moet hij nog voorkomen.

Naamswijziging

Na de arrestatie van El Houati probeerde de club een nieuwe start te maken onder de naam SVA Papendorp. Er volgden twee degradaties van het eerste elftal. Ondanks alle goede bedoelingen bleef het onrustig bij de club. De afgelopen maanden was er een aantal incidenten bij wedstrijden van Papendorp. De gemeente Utrecht investeerde vorig jaar nog vier ton in een nieuw kunstgrasveld van de club. Of er ooit nog een andere bespeler komt op sportpark Papendorp, is onduidelijk.

DWSV werd in 1931 opgericht door grondwerkers en stratenmakers uit de Rode Brugbuurt. De volksclub was een begrip in het Utrechtse amateurvoetbal. De club kwam de laatste jaren steeds vaker negatief in het nieuws door geweldsincidenten tijdens en rondom de wedstrijden. Spelers van tegenstanders durfden niet meer tegen DWSV te spelen uit vrees voor agressie.

DWSV speelt op het complex aan de Loevenhoutsedijk in Utrecht. Daar huurt het één speelveld en een trainingsveld van de gemeente. Op het complex zit ook korfbalclub Synergo.  

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht