Kogelregen in Overvecht: twee gewonden

VideoBij een schietpartij in de Utrechtse wijk Overvecht zijn in de nacht van zondag op maandag twee mensen gewond geraakt, van wie een ernstig. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht en zijn aanspreekbaar, meldt de politie.

De recherche doet onderzoek naar de kogelhulzen op de grond
Volledig scherm
De recherche doet onderzoek naar de kogelhulzen op de grond © Koen Laureij

Het incident had plaats rond 00.20 uur op de Sabadreef en de Orinocodreef. Volgens buurtbewoners is er op de twee plekken geschoten op een auto waarin twee mannen zaten. Er zijn veel schoten gelost. De dader is in een auto gevlucht.

Vermoedelijk is er eerst geschoten op de Sabadreef. ,,We dachten eerst aan vuurwerk’’, vertelt een buurtbewoonster. ,,Het waren heel veel knallen. We beseften snel dat het wat anders was. Buiten zagen we een man instappen en snel wegrijden. Er bleef alleen glas en hulzen achter.’’ Ze noemt de schietpartij heel erg. ,,Gelukkig was het laat en waren er geen kinderen op straat.’’

Ze denkt, net als een andere buurtbewoner, dat er een automatisch geweer is gebruikt. ,,Het klonk als een machinegeweer.’’ De buurtbewoner snapt niet dat er middenin een woonwijk geschoten wordt. ,,Laat ze dit in een weiland hier verderop doen . Het leek wel wildwest.’’

28 hulzen

Diep in de nacht, na het onderzoek van de forensische opsporing, blijkt dat er een grote hoeveelheid kogels is afgevuurd. Verspreid over de straat en stoep liggen maar liefst 28 kogelhulzen.

De politie deed ook uitvoerig onderzoek op een doodlopend stukje van de Orinocodreef, een paar honderd meter verderop. Vermoedelijk zaten de twee beschoten mannen in een witte Volkswagen Polo en zijn ze hier opnieuw beschoten.

Tekst gaat door onder de kaart.

Er was ook veel politie bij het St. Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn, waar de slachtoffers werden behandeld. Mogelijk was er dreiging dat de schutters zouden terugkomen.

De recherche deed uitvoerig onderzoek op het terrein van een woonwagen aan de Orinocodreef. Mogelijk zijn er kogels terechtgekomen. De witte auto is meegenomen voor onderzoek.

Quote

Laat ze dit in een weiland hier verderop doen . Het leek wel wildwest

Heeft u tips over deze zaak? Mail naar y.tieleman@ad.nl

Op de kruising van de Japuradreef en de Sabadreef in de Utrechtse wijk Overvecht is geschoten. Twee mannen raakten daarbij gewond.
Volledig scherm
Op de kruising van de Japuradreef en de Sabadreef in de Utrechtse wijk Overvecht is geschoten. Twee mannen raakten daarbij gewond. © Sem van der Wal

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht