Volledig scherm
Rotsoord krijgt aan de Helling in Utrecht een designhotel. Moxy kent alleen in Amsterdam een voorganger in Nederland © Gemeente Utrecht

Komst nieuw hotel bij Rotsoord stap dichterbij

De komst van een hotel in Utrecht is een grote stap dichterbij gekomen. In het zuiden van de stad komt aan de Helling in Rotsoord een Moxyhotel dat 172 kamers krijgt, als de gemeenteraad het plan tenminste goedkeurt.

Het designhotel komt waar tot 2013 Citroëngarage Boll gevestigd was en tot begin dit jaar kringloopwinkel De Waarde plek had. De buurt krijgt met de komst van het nieuwe hotel een plek die gericht is op moderne, jongere reizigers (18-33 jaar).  

Door te bezuinigen op de omvang van de kamers en op het personeel zijn de kamerprijzen bij Moxy relatief laag. Het Hotel op Helling 3 en 5 krijgt kamers van 17 vierkante meter en een publieke lobby op straatniveau van ongeveer 600 vierkante meter. Daar komt ook een continu geopende bar.

Het hotel maakt deel uit van de wereldwijd bekende keten Marriott en komt vlakbij station Vaartsche Rijn, tussen het water en het politiebureau in. Juist die locatie dicht bij station en Jaarbeurs, maakt een hotel hier voor de ontwikkelaar interessant.

Mooie entree

,,Vanuit het centrum komen mensen vaak via deze straat naar Rotsoord, om een hapje te eten, wat te drinken of om naar een concert te gaan’’, weet wethouder Klaas Verschuure. ,,Deze plek verdient het een mooie entree te worden voor het hele gebied.’’ Utrecht heeft een ‘levendig, gemengd stedelijk gebied’ voor ogen.

De inspraakperiode rond het hotel is inmiddels afgerond. Negen reacties kwamen binnen, vooral over de horeca, bouwhoogte, schaduwvorming en het uitzicht. Dit heeft gezorgd voor enkele aanpassingen, die zijn verwerkt in het definitieve plan. Burgemeester en wethouders zijn akkoord met de komst van het hotel, waardoor het woord nu in december is aan de gemeenteraad. 

Bij groen licht kan het hotel door de materiaalkeuze relatief snel worden gebouwd. De hotels van Moxy bestaan namelijk uit een modulair systeem van hout. Na Amsterdam (Houthavens) is Utrecht de tweede Nederlandse stad waar Moxy een hotel krijgt.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht