De koningin sprak onder andere met de voorzitter van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis en de voorzitter van de Raad van Bestuur Nederlandse Zorgautoriteit.
Volledig scherm
PREMIUM
De koningin sprak onder andere met de voorzitter van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis en de voorzitter van de Raad van Bestuur Nederlandse Zorgautoriteit. © Jeroen Werkhoven

Koningin Máxima wordt tijdens werkbezoek in UMC Utrecht bijgepraat over inhalen van zorg

Koningin Máxima bezocht vanmiddag het UMC Utrecht, waar ze werd bijgepraat over de plannen om de uitgestelde zorg in te halen. Door de coronacrisis zijn behandelingen en operaties uitgesteld en moeten veel patiënten wachten. De koningin sprak met onder andere patiënten en zorgprofessionals over hun wensen en zorgen. „De inhaalzorg wordt een uitdaging. En de uitdaging wordt daar een goede oplossing voor te vinden.”

  1. Hartpatiënt Richard (56) wacht al maanden op operatie: ‘Soms denk ik: nu voel ik me verschrikkelijk’
    PREMIUM

    Hartpa­tiënt Richard (56) wacht al maanden op operatie: ‘Soms denk ik: nu voel ik me verschrik­ke­lijk’

    Ziekenhuizen staan voor een flinke inhaalslag van het aantal uitgestelde ingrepen. Het gaat om zo’n 140.000 operaties in het hele land, in de regio Utrecht staan op dit moment een kleine 10.000 patiënten op een wachtlijst. Richard Woltz (56) wacht sinds februari op een hartoperatie; hartchirurg Edgar Daeter wacht tot hij die mag uitvoeren. „Ik ben in één klap een jaar of 90 geworden.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht