De ingang van Hudson’s Bay in winkelcentrum Hoog Catharijne.
Volledig scherm
De ingang van Hudson’s Bay in winkelcentrum Hoog Catharijne. © AD

Koopjesjagers gaan nog even los bij Hudson’s Bay in Utrecht

Kale rekken met kleding, een paar glazen schalen en een enkel doosje cosmetica. Veel meer is er niet meer te vinden in de Utrechtse vestiging van de Hudson’s Bay. Toch is de échte koopjesjager er nog niet weg te slaan.

Zo’n honderd mensen staan bij Hudson’s Bay, dat vorige maand nog uitstel van betaling aanvroeg, in de middag nog druk te shoppen. Op de begane grond staat in het midden een blauwe bank zonder poten, maar ook die wordt verkocht. Vooral bij de kleding is het dringen geblazen. Rijen met jassen, truien en shirts staan nog achterin het gebouw. 

Hannie Beekmans staat te kijken bij de truien. Ze sleept een tas vol kledinghangers en een schoenlepel mee. ,,Ik ben hier vorige week al voor wat kerstspulletjes geweest”, zegt de 74-jarige Utrechtse. ,,Toen heb ik een overhemd en een trui voor mijn man gekocht.” Vorige week was de eerste keer dat Hannie een stap zette in het geplaagde warenhuis. ,,Ik vond het eerst een veel te dure winkel, maar ja, 70 procent korting, hè”, besluit ze lachend.

Halflege kledingrekken

Een verdieping hoger wordt het al wat rustiger en leger. Ook daar staan voornamelijk halflege kledingrekken en hier en daar zijn wat potten uitgestald. In een hoek staat de 66-jarige Marianne uit Gouda een fuchsiakleurig Tommy Hilfiger-shirtje te passen. ,,Ik ben verbaasd over de kwaliteit. Die is behoorlijk slecht, geen wonder dat ze  bijna failliet zijn.” 

De Goudse komt net van een reünie met oud-klasgenoten en besloot nog even te gaan neuzen bij Hudson’s Bay. ,,Hierop is ook maar 30 procent korting, dus betaal je alsnog 70 euro.” Ze besluit het shirtje maar links te laten liggen. Naast kleding valt er verder niet zoveel meer te halen. De schappen zijn nagenoeg leeg en het warenhuis heeft een doodse uitstraling gekregen. Op de begane grond staan wat mensen bij de horloges te kijken en bij de parfumafdeling staat een rij.

Gezellig dagje

Naast de kleding is het ook druk bij de tassenafdeling. ,,José staat samen met haar buurvrouw verschillende bruine tassen te bekijken. ,,We zijn met z’n tweeën gezellig een dagje in Utrecht”, zegt de 73-jarige vrouw uit Meerkerk. ,,Vorige week waren we hier ook al, maar toen is Hudson’s Bay ons ontschoten. Mijn buurvrouw heeft een nieuwe tas nodig en met dit soort kortingen wordt het al snel aantrekkelijk.”  

Dat vindt ook de 66-jarige Gert van den Bos, die samen met zijn vrouw iets verderop staat. Hij is net met pensioen en was op zoek naar een dagbesteding. ,,Ik heb net een goede winterjas gevonden met 30 procent korting.” Hij staat met drie tassen in de hand die onder meer gevuld zijn met een trui voor 18 euro en een regenhoed voor 4 euro. “We zijn wel speciaal voor Hudson’s Bay de stad ingegaan. Hierna gaan we nog naar dekbedden kijken en daarna gaan we maar weer naar huis.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht