Maarten Baas, Jan Willem Deiman, Frank Halmans, Daan Paans en Jop Vissers Vorstenbosch mogen ieder een kunstwerk voor de nieuwe bibliotheek maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Maarten Baas, Jan Willem Deiman, Frank Halmans, Daan Paans en Jop Vissers Vorstenbosch mogen ieder een kunstwerk voor de nieuwe bibliotheek maken. © AD

Kritiek op Utrechtse bieb na keuze voor vijf blanke mannelijke kunstenaars

De keuze voor de vijf kunstenaars die ieder een kunstwerk mogen maken voor de nieuwe centrale bibliotheek aan de Neude, valt verkeerd bij een deel van de Utrechtse politiek. De partijen hebben er moeite mee dat er alleen witte mannen zijn geselecteerd.

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Samenvatting | RKC Waalwijk - FC Utrecht
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | RKC Waalwijk - FC Utrecht

  6 maart
 2. Enorme schade na plofkraak in de Choorstraat
  Play

  Enorme schade na plofkraak in de Choor­straat

Utrecht