De polder Rijnenburg ten zuidwesten van Utrecht, die Utrecht de komende vijftien jaar wil benutten om energie op te wekken met zon én wind.
Volledig scherm
De polder Rijnenburg ten zuidwesten van Utrecht, die Utrecht de komende vijftien jaar wil benutten om energie op te wekken met zon én wind. © Hans Geerlings

Kritische vereniging windmolens toch welkom met stand op bijeenkomst

De kritische vereniging Buren van Rijnenburg en Reijerscop, fel tegenstander van windmolens, zijn door de gemeente Utrecht alsnog uitgenodigd voor een bijeenkomst vandaag over de plannen van Utrecht om de polders Rijnenburg en Reijerscop vol te zetten met zonnepanelen en of windmolens.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  16

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Marlies maakte Albert Heijn-schoenen en die gingen viral
  Play

  Marlies maakte Albert Heijn-schoe­nen en die gingen viral

 2. Fietsrave raast door binnenstad Utrecht
  Play

  Fietsrave raast door binnenstad Utrecht

Utrecht