Volledig scherm
Saïd Razzouki (l) en Ridouan Taghi. © Opsporing Verzocht

'Kroongetuige Nabil B. linkt meest gezochte crimineel van Nederland aan twaalf moorden'

'Mocro-maffia'-kroongetuige Nabil B. heeft over zeker twaalf moorden en pogingen daartoe verklaringen afgelegd bij het Openbaar Ministerie. Volgens B. zat de organisatie van de gezochte topcriminelen Ridouan Taghi en Saïd Razzouki achter de meeste moorden, schrijft De Telegraaf. Geen enkele andere kroongetuige koppelde zo veel levensdelicten aan één persoon.

Taghi, oorspronkelijk afkomstig uit Vianen groeide de afgelopen jaren uit tot de meest gezochte crimineel van Nederland. Het AD Utrechts Nieuwsblad meldde in november al dat Taghi en Razzouki door het Openbaar Ministerie verantwoordelijk worden gehouden voor zeker twintig liquidaties in de onderwereld. B. koppelt Taghi en Razzouki nu aan twaalf moorden. 

Nabil B. wordt zelf verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Hakim Chengachi,  in 2017 in de Utrechtse wijk Overvecht. Hij besloot later, uit vrees om zelf geliquideerd te worden en uit wroeging, om een deal te sluiten met justitie. Nog geen week nadat die deal bekend werd gemaakt, werd zijn volstrekt onschuldige broer Reduan vermoord. Sindsdien leeft de familie van B. in grote onzekerheid. Ook zijn er regelmatig hoogoplopende ruzies met het OM over de mate van bescherming.

Gisteren hadden we het in De Ochtend Show to go over de familie van kroongetuige Nabil B. die betere beveiliging eist:

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht