Hulpdiensten bij de botsing tussen een camper en tram op de Weg der Verenigde Naties in Utrecht.
Volledig scherm
Hulpdiensten bij de botsing tussen een camper en tram op de Weg der Verenigde Naties in Utrecht. © ANP

Kruispunt Weg der Verenigde Naties aangepast na dodelijk camperongeval

Extra maatregelen moeten de kruising van de Weg der Verenigde Naties met de Overste Den Oudenlaan veiliger maken. Deze week gaan gemeente en provincie Utrecht de kruising aanpassen, na het ongeval met dodelijke afloop op 20 oktober.

Ondanks een verbod om te keren en diverse verkeersborden kwam bijna twee maanden geleden een 41-jarige man uit het Belgische Hasselt om het leven op de kruising. Zijn zoon en vrouw raakten ook gewond, toen hun camper in botsing kwam met een tram.

,,We maken het minder makkelijk voor autoverkeer om vanaf de Weg der Verenigde Naties linksaf te slaan richting de Overste Den Oudenlaan”, stelt de gemeente Utrecht. Daarom wordt de doorgang over de trambaan kleiner gemaakt, in de nacht van woensdag op donderdag. Om dit te bereiken gaat een van de twee rijstroken op de Overste Den Oudenlaan dicht, namelijk die voor links afslaand verkeer richting het 24 oktoberplein.

Knipperlichten

Om verkeer te waarschuwen voor de gevaarlijke kruising komen er knipperlichten op de verkeersborden. Deze moeten weggebruikers nog eens attent maken op het verbod om af te slaan en te keren. Verder komen er extra borden naar de Jaarbeurs, zodat de route hierheen vanaf het Westplein beter zichtbaar is. 

Later is de opstelstrook die deze week afgesloten wordt, wel weer nodig om verkeer goed af te kunnen blijven voeren, mede vanwege bouwverkeer richting het Beurskwartier en de Merwedekanaalzone. Gemeente en provincie onderzoeken daarom nog welke permanente maatregelen het kruispunt veiliger kunnen maken.

Volgens de provincie staat de kruising, die sinds 2013 bestaat, momenteel nog bekend als gevaarlijk. Het tragische ongeval met dodelijke afloop in oktober was zeker niet de eerste botsing op deze plek.

Het gezin uit België, waarvan vader John omkwam op de Weg der Verenigde Naties in Utrecht
Volledig scherm
Het gezin uit België, waarvan vader John omkwam op de Weg der Verenigde Naties in Utrecht © HLN

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht