Aspergeteler Johan Buijs tussen de aspergebedden. ,,Een jaartje overslaan is voor ons een reële overweging.''
Volledig scherm
PREMIUM
Aspergeteler Johan Buijs tussen de aspergebedden. ,,Een jaartje overslaan is voor ons een reële overweging.'' © Angeliek de Jonge

Kunnen we dit jaar asperges uit de regio eten of slaan telers een jaar over vanwege coronavirus?

De aspergetelers Buijs in Bilthoven en Oskam in Werkhoven zijn elk jaar goed voor een lading heerlijke asperges. Maar of dat er dit seizoen ook van komt, is nog maar de vraag. Een totale lockdown kan roet in het eten gooien.

Bilthovenaar Johan Buijs nam, nadat hij van een collega in Blaricum alles over het witte goud geleerd had, in 2003 het bedrijf van zijn vader over. Die was eerder voorzichtig met een hectare asperges begonnen. Gaandeweg verdrievoudigde dat oppervlak. ,,Het bleek hier goeie grond en de asperges hebben een mooie smaak.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht