Volledig scherm
PREMIUM
Annie van Hal, Laura van Lynden en Willem en Catherine Lenssinck met beelden en kasteel Sandenburg op de achtergrond. © William Hoogteyling

Kunst in de sprookjesachtige omgeving van kasteel Sandenburg

Voor het eerst slaan kunstenaars en galeriehouders in Wijk bij Duurstede en de Utrechtse Heuvelrug de handen ineen voor een expositie op landgoed Sandenburg in Langbroek. In een serene en sprookjesachtige omgeving laten zij in het Paasweekeinde beelden en schilderijen zien.

„Bij kunstenaars denk je niet meteen aan samenwerken. Maar samen kun je veel mooiere en grotere dingen doen dan alleen”, zegt Annie van Hal over de vierdaagse kunstmanifestatie van Culturele Regio Heuvelrug-Wijk bij Duurstede rond kasteel Sandenburg. Zij runt galerie Kunst aan de Lek in Wijk. Samen met Willem en Catherine Lenssinck van galerie Laimböck uit Langbroek selecteerde Van Hal het leeuwendeel van de kunstenaars. De Culturele Regio is geworteld in het Culturele Rondje in Wijk bij Duurstede waarbij kunstliefhebbers op de eerste zondag van de maand langs galeries kunnen lopen. Lenssinck: „In Amsterdam klagen ze over de toevloed van toeristen. Daar is het een groot circus. Laat ze maar naar deze regio komen, die heeft veel te bieden. Musea, galeries en de hoogste kastelendichtheid.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht