Volledig scherm
De mededeling van de familie op Facebook

Laatste daad van geweldslachtoffer: Lucas (25) staat zijn hart af

De door geweld omgekomen Lucas de Ruwe (25) uit Maarsbergen zorgt voor een laatste goede daad: hij staat zijn hart af voor iemand die het dringend nodig heeft. 

In de nacht de nacht van vrijdag op zaterdag werd De Ruwe door een man in Utrecht tegen de grond geslagen. Dat gebeurde in afhaalrestaurant Pasa aan de Amsterdamsestraatweg.  

Zijn broer Benno schrijft dat op social media: ,,Wij hebben vandaag te horen gekregen dat zijn hart is goedgekeurd voor donatie en er ook een ontvanger klaar staat. Op dit moment is Lucas bezig met zijn laatste goede daad in zijn leven, namelijk de harttransplantatie en gaat daarmee iemand anders een leven geven.”

De Ruwe bezweek woensdagnacht aan zijn verwondingen die hij opliep bij een geweldsincident op de Utrechtse Amsterdamsestraatweg, afgelopen vrijdagnacht. Hij bestelde iets in de Turkse grillroom Pasa toen hij werd aangevallen door een man met wie zijn vriendengroep even daarvoor buiten ruzie had gekregen. De 25-jarige verdachte is zondag aangehouden. Personeel van Pasa verklaarde dat de Utrechter vaker in de zaak kwam, maar dat ze zijn identiteit niet kennen.   

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht