Lee Towers steekt dit jaar de grootste kerstboom ter wereld aan, in IJsselstein.
Volledig scherm
Lee Towers steekt dit jaar de grootste kerstboom ter wereld aan, in IJsselstein. © Sem van der Wal/ANP

Lee Towers steekt dit jaar de grootste kerstboom ter wereld (weer) aan 🎄

De Gerbrandytoren in IJsselstein, ook wel bekend als de grootste kerstboom ter wereld, ontsteekt zaterdag 7 december voor de 21ste keer de lichtjes. Dankzij de steun van duizenden donateurs, tientallen ‘vrienden’ en een aantal trouwe sponsoren. Niemand minder dan de Rotterdamse zanger Lee Towers zal de 120 led-lampen ontsteken.

De Rotterdammer trad al twee keer eerder op: ook in 1993 en 2003 zong Lee (what’s in a name) Towers bij het ontsteken van de verlichting. Nog elk jaar stuurt hij Ton Westland, een van pioniers achter de ‘grootste kerstboom van de wereld’, een blij sms’je als de boom weer brandt. 

De laatste meters verlichting worden in de Gerbrandytoren gehesen. De 372 meter hoge zendmast Lopik wordt opgetuigd tot de grootste kerstboom ter wereld.
Volledig scherm
De laatste meters verlichting worden in de Gerbrandytoren gehesen. De 372 meter hoge zendmast Lopik wordt opgetuigd tot de grootste kerstboom ter wereld. © ANP

De voorbereidingen voor de ontsteking verlopen voorspoedig. Vorig jaar zijn nieuwe lampen in gebruik genomen. Dat was nodig na de blikseminslag in 2017.  De grootste kerstboom was als vanouds bij goed weer op vele tientallen kilometers afstand te zien. 

Hoogtevrees

De 120 Osram HQL ledlampen zijn inmiddels uit hun zomerslaap gehaald en gecontroleerd. Ze zullen in de loop van november in de Gerbrandytoren worden gehesen. Professionals zonder hoogtevrees van Volker Wessels Telecom en Ampco Flashlight Rental zullen deze klus klaren, geholpen door een groep vrijwilligers.

Voorzitter Mieke Kromwijk van de stichting De Grootste Kerstboom: ,,Dit jaar plukken we bij de voorbereidingen de vruchten van het vele werk dat we vorig jaar hebben verzet. De nieuwe verlichting heeft zich bewezen en ligt klaar voor gebruik. De begroting is nagenoeg rond en de artiesten zijn geboekt. Het aftellen naar de ontsteking is begonnen, nog een paar weken en de boom is weer een stralend middelpunt van de regio.”

Vorig jaar werd de boom ontstoken door zangeres Glennis Grace. Bekijk hieronder de video:

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht