Ook de ruimte waar de Harry Potterwinkel zat, krijgt een nieuwe invulling op Hoog Catharijne.
Volledig scherm
Ook de ruimte waar de Harry Potterwinkel zat, krijgt een nieuwe invulling op Hoog Catharijne. © AD

Leegstand Zuidpassage Hoog Catharijne is van tijdelijke aard

De forse leegstand in de Zuidpassage van winkelcentrum Hoog Catharijne is van tijdelijke aard. Dat stelt de Franse winkelcentrumeigenaar Klépierre, dat verwacht dit voorjaar veel nieuwe grote namen bekend te maken. ,,We zijn over alle ruimtes met partijen in gesprek.’’

Dat sieradenwinkel Pandora en lingeriewinkel Livera in de nieuwe Zuidpassage binnenkort ruimtes openen is geen geheim. Op grote stickers is te lezen dat deze winkels bijna klaar zijn, nadat vorige week ook dameskledingwinkel Didi in de passage al opende.

Maar ook de locatie waar tijdelijk een Harry Potterwinkel gevestigd was, is opnieuw verhuurd. Opnieuw komt in deze grote ruimte een tijdelijke pop-upstore, dit keer van een ‘groot beautymerk’, dat hier een nieuw product gaat introduceren. Verder opent juweliersketen Lucardi over een maand een winkel in de Zuidpassage.

Gevuld

,,Ook de Noordpassage was niet direct na opening volledig gevuld’’, weet woordvoerster Eline Zweerink van Klépierre. ,,We denken heel goed na over welke merken we op welke plekken willen en wanneer. Het is dus niet gek dat nu nog niet alles direct is gevuld.’’

De Noordpassage is inmiddels wel helemaal gevuld en dat gaat ook bij de Zuidpassage gebeuren, stelt Zweerink. ,,Over alle winkelunits zijn we in gesprek met grote namen. Binnen twee of drie maanden verwacht ik heel veel aankondigingen.’’

Megarestaurant

Niet alleen over ruimtes boven maar ook over de begane grond onder de Zuidpassage lopen volop gesprekken. Donderdag opent hier al bakkerij en café Bread & Co. Gevolgd in april door een Turks megarestaurant (650 vierkante meter) met daarin ook een ijssalon: Mado. Verder komt hier beneden vanaf maart ook restaurant Asia Street Cooking.

,,Er gebeurt zeker wat’’, benadrukt Zweerink. De Zuidpassage opende op 9 november, wat een toevoeging van 11.500 vierkante meter ruimte betekende. Heel Hoog Catharijne telt uiteindelijk zo’n 80.000 vierkante meter winkelruimte.

Daarnaast openen in Hoog Catharijne binnenkort twee publiekstrekkers: warenhuis Hudson’s Bay gaat naar verwachting half maart open, kledingwinkel Primark volgt in april. Daarnaast volgt in de loop van dit jaar ook een Jumbo Foodmarkt.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht