Volledig scherm
Politie en ambulance gingen naar het Amadeus Lyceum in verband met de steekpartij. © 112mediautrecht

Leerling aangehouden na steekincident bij school in Vleuten: ‘Die jongen bloedde bij zijn oor’

Bij een steekpartij op het Amadeus Lyceum aan de Burchtpoort in Vleuten is aan het begin van de middag een leerling lichtgewond geraakt. Een andere leerling ging het slachtoffer in de binnentuin van de school te lijf met een scherp voorwerp. Volgens getuigen ging het om een zakmes, maar dat heeft de politie nog niet bevestigd.

Veel docenten en leerlingen waren getuige van het incident. Door het grote aantal getuigen konden de twee snel uit elkaar worden gehaald. De dader is overmeesterd en overgedragen aan de politie, die snel ter plaatse was. In een verklaring laat de rector van het Amadeus Lyceum weten dat de impact van de steekpartij groot is. Van de steekpartij zijn ook beelden opgedoken op sociale media. De schoolleiding verzoekt andere leerlingen met klem om deze niet verder te verspreiden. 

In verband met de steekpartij werd een traumahelikopter opgeroepen, maar de komst daarvan is uiteindelijk geannuleerd. Een woordvoerster van de politie kon al snel melden dat de verwondingen van het slachtoffer meevallen. Ook de school laat weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat. 

Zowel het Amadeus Lyceum als de politie kan nog niets zeggen over de toedracht van de steekpartij. De verdachte is vanmiddag verhoord door de politie. De school beraadt zich momenteel op de stappen die richting beide leerlingen worden genomen. Morgen zal het Amadeus Lyceum tijdens de dagopening stilstaan bij de steekpartij. 

Brief

De schoolleiding heeft alle ouders een brief gestuurd. Daarin staat dat er een steekincident heeft plaatsgevonden in de middagpauze van de bovenbouwleerlingen. ,,Zowel de dader als het slachtoffer zijn leerlingen van het Amadeus Lyceum. Door daadkrachtig handelen van collega’s zijn dader en slachtoffer snel uit elkaar gehaald. De politie en de ambulance waren snel ter plekke. Het slachtoffer is door onze bedrijfshulpverleners opgevangen en uiteindelijk met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht om die daar te laten hechten. Het gaat naar omstandigheden goed met hem. Wij betreuren het ten zeerste dat deze gebeurtenis op onze school heeft plaatsgevonden en zijn allen zeer geschokt’’, schrijft de rector Anita Swenneker. 

Bij veel getuigen is de steekpartij hard aangekomen. Ouders die het nieuws hoorden kwamen hun kinderen uit school halen om hen bij te staan. Getuigen zeggen dat er veel bloed te zien was, waardoor ook een leerling is flauwgevallen. ,,De jongens kregen ruzie, en daarna ging alles heel snel. Er was geroep en paniek omdat iedereen zich zorgen maakte dat iemand een zakmes bij zich had en die gebruikte richting een medeleerling. Die jongen bloedde bij zijn oor. Niemand weet waarom ze ruzie hadden.’’

Een ouder zegt zich rot geschrokken te zijn. ,,Dit soort dingen gebeurt overal, maar als het op de school is waar je kind zit, is het toch anders. Voor ons gevoel is er adequaat ingegrepen, maar zoiets mag natuurlijk nooit gebeuren. Iedereen is ook benieuwd wat de schoolleiding voor maatregelen neemt, want dit mag een school nooit tolereren.’’ 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht