Leidsche Rijners blij met hun nieuwe centrum: 'gewoon gezellig'

VideoLeidsche Rijners zijn overwegend positief over het nieuwe hart van hun wijk, dat vandaag is geopend. Stijlvol, smaakvol en gevarieerd, vinden mensen die vanmorgen al meteen kwamen winkelen, boodschappen doen of gewoon een kijkje nemen.

Tegelijkertijd signaleren ze dat het nog lang niet af is. Het straatbeeld wordt nog op veel plekken ontsierd door bouwactiviteiten en -materiaal. Lang niet alle winkels  zijn op tijd gereedgekomen.

Dat was wel het geval bij de Jumbo foodmarkt. Klokslag negen uur vanmorgen opende Colette van Eerd van het Brabantse supermarktconcern de winkel officieel, waarna enkele tientallen klanten zich met winkelwagentjes naar binnen spoedden. Daar troffen ze behalve een grote supermarkt een uitgebreide versafdeling, waar voor de neus van de klanten gekookt wordt.

Bouwvakkers

Na de supermarkt openden in de loop van de ochtend diverse andere zaken hun deuren. De boog of pilaar van ballonnen blijkt populair om dat te accentueren. Hier en daar staat een rijtje klanten dat de openingsaanbieding wil scoren. Aan de andere kant zijn er nog de talloze bouwvakkers. Een heftruckchauffeur moet op de Parijsboulevard plotseling tussen winkelend publiek door laveren. Een achtergebleven dixitoilet staat wat verloren in de Praagpromenade. 

Het duurt nog wel even voor de laatste bouwvakkers uit het straatbeeld zijn verdwenen. De laatste weken is hard gewerkt aan de afbouw en inrichting van de 38.000 vierkante meter aan winkels, kantoren en 760 bovengelegen woningen. 

Hoofdpijndossier

De opening van Leidsche Rijn Centrum lost een belangrijke belofte in aan de inmiddels bijna 80.000 Leidsche Rijners: een eigen, volwaardig stadshart. Het is de afronding van wat de afgelopen tien jaar lange tijd een hoofdpijndossier leek. Commercieel directeur Rogier Hendriks van ASR Vastgoedprojecten Leidsche Rijn Centrum is in elk geval blij dat het publiek nu in het gebied terecht kan. ,,Ik ben blij dat het nu zover is. En het wordt elke dag mooier.’’

Woensdagmiddag verricht burgemeester Jan van Zanen om 16.30 uur de officiële opening, omlijst door dj’s van Radio 538. Om 17.00 uur treedt OG3NE op, op het Brusselplein.

Het was al vroeg druk bij Leidsche Rijn Centrum.
Volledig scherm
Het was al vroeg druk bij Leidsche Rijn Centrum. © AD

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht