Lekkage bij onderburen leidt naar bewoner die al maanden dood in huis ligt

videoDoor lekkage bij de onderburen is maandag in de Utrechtse wijk Lombok een overleden man in zijn woning ontdekt. Hij bleek al langere tijd overleden te zijn en heeft voor de ontdekking waarschijnlijk al maanden dood in zijn huis gelegen. Buurtbewoners zijn geschokt

Buren sloegen alarm bij de woningbouwvereniging omdat zij vanuit de woning van hun bovenbuurman last van vocht in hun woning hadden. Omdat de woningbouwvereniging geen contact kon krijgen met de man, besloten agenten de deur open te breken.

Zij moesten om binnen te komen de post van de mat vegen, omdat anders de deur niet open kon. Eenmaal binnen bleek al snel duidelijk dat de bewoner was overleden, door de lucht die in huis hing. De bewoner lag volgens de politie waarschijnlijk al meerdere maanden in zijn woonkamer. 

De man stond bekend als kluizenaar en had met niemand contact. Op sociale media stellen betrokken wijkagenten ,,Wij hebben uiteindelijk de gemeente gebeld om aangifte te doen van zijn overlijden. Omdat er echt niemand meer was om dit voor hem te doen. Geen familie en geen vrienden. Triest.”

Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht