Volledig scherm
Verschillende winkels in winkelcentrum Overvecht zijn gesloten door waterschade. © 112mediautrecht

Lekkage! riep een klant en daarna begon het te regenen in de Bruna in winkelcentrum Overvecht

UpdateDoor de harde regen van vrijdagmiddag is schade ontstaan bij zaken in winkelcentrum Overvecht. Verschillende winkels zijn een tijd gesloten geweest. 

In meerdere zaken kwam het water door het plafond en vielen de natte kartonnen plafonddelen er achteraan.  Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Bij MS Mode is 's middags het rolluik half dicht, het licht is uit en de kartonpap die voorheen in vaste vorm het systeemplafond was, wordt naar net buiten geschoven.  Medewerkers van het winkelcentrum staan al klaar om met een machine de pulp op te dweilen. 

Quote

Na een half uur viel de eerste plaat uit het plafond

Melissa, Medewerkster van MS Mode

Om een uur of twaalf begon het te druppen, vertelt MS-medewerkster Melissa (27), voorbode van meer onheil. ,,Een half uur later viel de eerste plaat uit het plafond. Ik schrok van de klap. Er zijn er uiteindelijk zes uitgegaan, een paar hebben we er zelf uit voorzorg uitgetrokken. Na de eerste hebben we de klanten gevraagd te vertrekken, het rolluik naar beneden gedaan, het licht uitgeschakeld en zijn gaan bellen. De zaak is drie uur dicht geweest. Maar onze waar, de kleding, is niet nat geworden. Dat is in andere zaken wel anders.’’

Enkelhoog water

In IJssalon La Bella stond het water enkelhoog, zegt medewerkster Oumaima Sakhal (16), maar verder valt -op wat inkomstenderving na- de schade wel mee. Het ijs zit immers veilig en koud opgeborgen.  Nee, dan de Bruna. Het was een zwembad zegt medewerker Nawfal el Ouazizi (16). ,,Je ziet het niet zo, omdat we heel goed hebben opgeruimd. Veel kinderboeken, strips en tijdschriften zijn nat geworden en dus onverkoopbaar, maar ik heb de lege schappen opgevuld.’’

Opeens riep een klant lekkage!, zegt El Ouazizi. ,,En toen begon het binnen te regenen. We zijn ruim twee uur dicht geweest. Morgen wordt er weer regen verwacht, dus maar goed dat ze wat aan de afvoer gaan doen.’’ De Utrechtse wijk Overvecht werd in vergelijking met andere plaatsen in Nederland zwaar getroffen door het noodweer. Er viel binnen een half uur tussen de 40 en 50 mm regen.  

Volledig scherm
Bij MS Mode ruimen ze de ravage op na de regenval. © AD

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht