Volledig scherm
PREMIUM
Eten in de Stadsschouwburg in Utrecht. Het kan bij Zindering. © Angeliek de Jonge

Lekkere lenteshow - rij 1, stoel 12

Gouden PollepelZindering, Utrecht Geen cabaret, toneel of opera dit keer, maar drie gangen Zindering. Dat kan namelijk ook in de Stadsschouwburg Utrecht. En hoe! Dineren met zicht op de Dom en een ondergaande lentezon, je kunt je er geen voorstelling van maken.

Beoordeling
Voorgerecht 8,5
Hoofdgerecht 7,5
Nagerecht 8
Bediening 7,5
Sfeer 8,5
Prijs-kwaliteit 7,5
Eindscore 7,9

We slaan de spijker direct op z'n kop, horen we van gastheer Bram. Veel Utrechters zien hun schouwburg als een schouwburg. Eten doen ze in een restaurant. Vanachter het raam op de eerste etage zien we het gebeuren: voorbijgangers op het Lucasbolwerk trekken de stad in. Het is zeven uur.

Een uur later keert de stroom en meldt het uitgaanspubliek zich aan de kassa voor een avondje lachen. Dat ze hier ook kunnen eten, ontgaat ze. Dat geldt niet voor de cast en crew van Theatergroep Carver. Zij gebruiken, drie tafels van ons vandaan, een licht avondmaal voordat ze on stage moeten. Zouden alle sterren zich tussen het volk mengen? Volgens Bram wel.

Terug naar ons tafeltje aan het raam. Een lage loungesetting is het eigenlijk, maar het prachtige uitzicht is het discomfort meer dan waard. Vers knapperig brood, gezouten boter en een amuse van gravad lax gaan de gangen voor. De zalm kreeg wat dille, een crème van doperwt, een pistachenootje en een kaascracker mee. Leuk, al die texturen in een hap. Lekker ook.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht