Volledig scherm
De vorige editie van het Lentefestival. © Slottuintheater

‘Lentefestival Slot Zeist is één grote snoeppot’

Duizenden bezoekers doen komende zondagmiddag het Slottuintheater en de naastgelegen tuin van Slot Zeist aan voor de derde editie van het Lentefestival. Organisator Hans van Oosterhoudt waarschuwt nu al: het wordt een snoeppot waar je eindeloos uit kunt snoepen.

Groter en beter?

„Weer iets groter inderdaad dan de twee voorgaande edities. We zitten bovendien iets vroeger in het seizoen. Daardoor hebben we dus niet te maken met vakanties en trekken we hopelijk meer mensen. Op zondagmiddag doen meer dan 100 artiesten mee aan meer dan 40 voorstellingen.”

Voor elk wat wils?

„Ja beslist. Het is echt voor de hele familie leuk. Zeker ook voor kinderen. Alle voorstellingen zijn heel erg visueel. De lol staat echt voorop bij alle voorstellingen. Het is erg leuk om te zien allemaal.”

Ontgroeit het festival het Slottuintheater niet?

„Eh, ja. Maar dat hebben we opgelost door de tuin van het Slot er bij te betrekken. In de tuin staan nu twee extra podia onder grote tenten. Doordat we de tuin kunnen gebruiken, hebben we voldoende mogelijkheden om hier door te groeien. We hebben zelfs artiesten teleur moeten stellen omdat we anders teveel voorstellingen zouden krijgen. En het zijn er al veel. Je krijgt echt de kans niet om alles in een middag te zien. Zie het maar als een snoeppot waar je eindeloos uit kunt snoepen. Zelfs op het voorplein van het Slot is wat te doen.”

Gaat het druk worden?

„Dat hoop ik natuurlijk wel. Ik heb echt geen idee hoeveel mensen erop af zullen komen. Vorig jaar hebben we naar schatting 6.000 bezoekers gehad. Het zou mooi zijn als we dat ook dit jaar weer halen.”

Entree heffen of gratis toegang?

„Gratis natuurlijk. Zoals altijd. Dankzij subsidies, sponsoring, maar vooral ook dankzij de medewerking van impresariaat Stef Arntz. Tot zondag dus!”

Volledig scherm
Hans van Oosterhoudt van het Slottuintheater. © Angeliek de Jonge

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht