Volledig scherm
© anp

Leraren vrijdag naar het Malieveld, schooldirecteuren naar Nieuwegein

Niet alleen docenten gaan vrijdag staken, ook hun ‘bazen’ gaan die dag de straat op. Schoolleiders trekken dan naar Nieuwegein om daar te demonstreren over het tekort aan managers.

Quote

In Nieuwegein wordt aandacht gevraagd voor een ander urgent knelpunt in het onderwijs: het oplopende tekort aan schoollei­ders

Schoolleiders in een verklaring

Honderden schoolleiders (schooldirecteuren) komen vrijdag in het NBC congrescentrum in Nieuwegein bij elkaar voor een jaarlijks congres. Ze willen daar extra aandacht vragen voor het oplopende tekort aan schoolleiders. Dat zou volgens de vereniging van schoolleiders AVS zelfs procentueel dubbel zo groot zijn als het tekort aan leraren. De docenten zelf trekken vrijdag naar het Malieveld om daar te demonstreren voor een hoger salaris.

De actie in Nieuwegein is een vervolg op eerdere acties. Tot nu toe zonder resultaat. Volgens de AVS worden nu openstaande vacatures vaak tijdelijk ingelost doordat schooldirecteuren meerdere scholen onder zich krijgen. Of er is een ‘dure’ oplossing zoals een interim-manager. In andere gevallen neemt een leerkracht directietaken waar, maar dan is er vaak geen vervanging voor diens uren voor de klas. De AVS vreest hierdoor voor de kwaliteit van het onderwijs.

De schoolleiders laten weten ‘solidair’ te zijn met de stakende leraren, maar zelf niet naar het Malieveld te gaan. ‘Vanuit Nieuwegein klinkt er nu een boodschap die aandacht vraagt voor een ander urgent knelpunt in het onderwijs, namelijk het oplopende tekort aan schoolleiders en dat wat zij nodig hebben om hun werk goed te doen’, zo laten ze in een verklaring weten.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht