Lesbisch stel uit Utrecht zwanger na donorzoektocht via YouTube

videoDe twee Utrechtse vrouwen die vorig jaar via een video op YouTube op zoek gingen naar een zaaddonor, zijn zwanger. Scarlet Hemkes en Joyce Everink hopen eind dit jaar moeder te worden.

Met een dummy van het boek Ik Vrouw Van Jou, dat volgende week uitkomt en waarin ze een foto van de positieve zwangerschapstest hadden gestopt, gingen ze de afgelopen dagen bij familie langs om zo het heuglijke nieuws te melden. Vandaag maken ze het via een nieuwe video op hun eigen YouTube-kanaal ook aan hun volgers bekend.

500 e-mails

De 35-jarige Joyce draagt het kind van de donor, die ze na een doorspitten van ruim 500 e-mails selecteerden. In de jaren ervoor hadden ze op de meer traditionele manier naar een donor gezocht, maar de reacties die dat opleverde, stemden hen niet vrolijk. ,,Op een eerdere oproep kregen we heel veel reacties, sommige nog schimmiger dan de ander. Nauwelijks leesbare teksten, waardoor het heel moeilijk wordt voor ons om het te vertrouwen. En hoe weet je nou of diegene die reageert, niet al honderden kinderen heeft verwekt?"

Scarlet Hemkes en Joyce Everink hopen eind dit jaar moeder te worden.
Volledig scherm
Scarlet Hemkes en Joyce Everink hopen eind dit jaar moeder te worden. © Scarlet Hemkes en Joyce Everink

Depressie

Daarom besloten ze hun zoektocht via hun eigen populaire kanaal te vervolgen en hun kijkers ook mee te laten beleven hoe die zoektocht verliep. De twee vrouwen hebben inmiddels ruim tien jaar een relatie, delen via Youtube, Instagram, Twitter en Facebook veel van hun leven en schuwen persoonlijke onderwerpen, zoals bijvoorbeeld een depressie, totaal niet. Ze hebben alleen al op Youtube inmiddels meer dan 50.000 volgers.

Zelf vinden ze het niet zo belangrijk wie het kindje zou gaan dragen en ze besloten om en om te proberen zwanger te worden. Joyce is nu acht weken ‘onderweg’. ,,Normaal maak je zoiets pas later bekend, maar we konden het niet zo lang verzwijgen voor onze volgers. We wilden er ook niet omheen draaien’’, zegt Scarlet (37).

Ik Vrouw Van Jou

Quote

We konden het niet zo lang verzwijgen voor onze volgers. We wilden er ook niet omheen draaien

Scarlet Hemkes

In het boek dat volgende week verschijnt, beschrijven ze op intieme en humoristische wijze de hoogte- en dieptepunten uit hun leven. Van de eerste zoen met een meisje, de angst om volwassen te worden en gescheiden ouders, tot aan vaginisme, vreemdgaan, depressiviteit en een eetstoornis. En uiteraard hoe ze tussen 500 e-mails hun donor vonden.  

  1. ‘Machogedrag islamitische cultuur zorgt voor verkeersproblemen op Utrechtse Kanaalstraat’
    PREMIUM

    ‘Machoge­drag islamiti­sche cultuur zorgt voor verkeers­pro­ble­men op Utrechtse Kanaal­straat’

    De verkeersproblemen rond de Kanaalstraat in de Utrechtse wijk Lombok zijn grotendeels toe te rekenen aan het machogedrag van jonge mannen met een niet-westerse migratieachtergrond. Dat stellen drie wijkexperts in een onderzoek dat in opdracht van de gemeente Utrecht is uitgevoerd. Het college van b en w, dat hiervan op de hoogte is gesteld, benadrukt juist dat óók uit het onderzoek blijkt dat bewoners de verkeersveiligheid in de wijk een ‘kleine voldoende’ geven.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht