Volledig scherm
© Foto Ruud Voest

Leuke buren Kim en Carina: ‘Zelfs als ik een miljoen win, verhuis ik niet’

Wekelijks vertellen buren hoe ze lief en leed met elkaar delen. Deze keer: Kim Bucheler en Carina Carrilho uit Utrecht.

Wie: Kim Buchele (47) en Carina Carrilho (54)
Waar: Houstondreef, Utrecht
Buren sinds: 15 jaar
Hoe vaak bij elkaar over de vloer? gemiddeld twee keer in de week

Kim, buurvrouw van Carina.

,,Wij hebben zo goed contact met onze buren dat we vorig jaar een deurtje hebben gemaakt in de schutting. Dat is toch makkelijker dan elke keer eroverheen klimmen. Onze hond loopt er elke dag doorheen om bij hen een koekje te halen. Als we wat langer weg zijn, gaan ook de katten vaak voor de aandacht naar de buren.

We schelen een jaar of twaalf. De buren hebben geen kinderen meer thuis, wij wel. We zitten dus niet helemaal in dezelfde flow, maar drie jaar geleden ontstond er toch contact op wat feesten hier in de buurt. Toen is het gegroeid. We zitten nu op dezelfde sportschool, gaan samen naar trancefeesten, de schouwburg, uit eten en er is zelfs een plan om met z'n allen op vakantie te gaan.

 Het is echt een nieuwe vriendschap en het wordt steeds closer. Ik realiseer me wel dat het wel om de buren gaat, dus we proberen elkaar ook privacy te geven. Daarom hingen we een bel op bij het schutingdeurtje zodat we elkaars tuin niet zomaar inlopen. Dat we dat naar elkaar uit durfden te spreken, is denk ik heel belangrijk.‘’

Carina, buurvrouw van Kim.

,,Al vanaf het begin dat wij hier kwamen wonen, werden we heel warm ontvangen door de buren. Ze waren erg betrokken, wilden ons helpen en kwamen broodjes kroket brengen. We deden af en toe een bak koffie en onze band werd steeds hechter.

De afgelopen jaren is het contact uitgegroeid tot vriendschap. Kim is heel erg recht voor haar raap, heeft het hart op de tong. Ik kan met haar over alles praten. Ook vind ik haar een goede moeder. Ze is heel lief voor haar kinderen. En ze is heel positief ingesteld en een harde werker.

Mijn beste herinnering is dat we laatst een Airbnb huurden in de Panne in België. We gingen daar lekker naar het strand en hebben genoten van de omgeving. Lekker wandelen, uit eten, naar Oostende. Dat was superleuk. Deze vriendschap is iets om nooit meer te verhuizen. Al zou ik een miljoen winnen dan nog niet. Dan laat ik mijn huis opknappen. Het is hier veel te leuk.’’

Ook meedoen? Mail naar: un.reageren@ad.nl

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht