Foto: Nabil Popalyar (l) wn Mark Pompe van Consafe met het kunstwerk, vóór het nieuwe magazijn dat het oorspronkelijke schilderij bedekt.
Volledig scherm
Foto: Nabil Popalyar (l) wn Mark Pompe van Consafe met het kunstwerk, vóór het nieuwe magazijn dat het oorspronkelijke schilderij bedekt. © William Hoogteyling

Lezend meisje met boek is (verkleind) terug bij het Centraal Boekenhuis

Het vermaarde ‘Lezend meisje met boek’ is terug bij CB Logistics in Culemborg. Niet als voorheen, een kolossaal schilderij aan de magazijnwand, maar in een kleine, 21e-eeuwse versie. Schepper van Lezend meisje 2.0 is opnieuw Peter van Ede, de man die het oorspronkelijke kunstwerk in 1994 bedacht.

 1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.
 2. Kunstwerk ‘Het lezende Meisje’ van Centraal Boekhuis verdwijnt langzaam achter tralies in Culemborg
  PREMIUM

  Kunstwerk ‘Het lezende Meisje’ van Centraal Boekhuis verdwijnt langzaam achter tralies in Culemborg

  Ze is nog zichtbaar, maar wel vanachter ‘tralies’. Aan de rand van Culemborg verdwijnt ‘Lezend meisje met boek’ beetje bij beetje uit beeld. Het markante kunstwerk op de gevel van het pand van logistiek dienstverlener CB gaat over niet al te lange tijd helemaal schuil achter het nieuwe magazijn dat nu in aanbouw is. Bedenker Peter van Ede sluit niet uit dat ze in een andere vorm nog eens ergens opduikt.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht