Volledig scherm
© AD

Lichaam vermiste zwemmer Maarsseveense Plassen gevonden

UpdateHet lichaam van de zwemmer die sinds gisteren na een zwemtocht in de Maarsseveense Plassen werd vermist is gevonden. 

Na een zoekactie kon het lichaam dinsdag aan het begin van de middag geborgen worden. Het gaat om een 66-jarige man uit Utrecht. Dat meldt de politie op Twitter. Het lichaam werd met behulp van sonar gevonden door het specialistisch duikteam van de Landelijke Eenheid. Sonar is een techniek waarmee middels geluidsgolven wordt gezocht. 

Gistermiddag rukten kort na 15.00 uur hulpdiensten met veel materieel uit naar de recreatieplas omdat er een zwemmer vermist was geraakt. De 66-jarige man zwom iedere dag met een groepje mannen en vrouwen uit de buurt. Volgens zwemmer Frans Vliegen was de man gisteren naar de overkant gezwommen en was hij weer op de terugweg. Hij groette nog een zwemster die hij tegenkwam, maar is daarna niet meer gezien. 

Sonar

De brandweer zocht gistermiddag met meerdere boten op het water naar de vermiste zwemmer. Met sonar werd de bodem afgespeurd. Twee uur na de melding begon de brandweer aan een laatste zoekronde. Toen dat niets opleverde, werd de zoekactie afgebroken. 

Vanochtend werd de zoekactie weer hervat met een duikteam van de Landelijke Eenheid. Deze duikers mogen dieper gaan dan de duikers van de brandweer die tot een diepte van 15 meter mogen duiken. De Maarsseveense Plassen zijn tussen de 25 en 30 meter diep. Aan het begin van de middag werd het lichaam gevonden met behulp van sonar en een onderwatervoertuig dat op afstand te bedienen is. Het lichaam kon daarna geborgen worden. De identiteit van de man is inmiddels vastgesteld, meldt het Landelijk Team Onderwaterzoekingen. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, opmerking, foto of video? Stuur ze ons door op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht