Volledig scherm
Domtoren © ANP

Lichtjesparade op de fiets om geld op te halen voor betere verlichting van Domtoren

Een bonte stoet van lichtgevende fietsen trekt op 26 oktober vanuit Utrecht de Heuvelrug in. De fietsers willen hiermee geld ophalen voor een nieuwe verlichting van de Domtoren.

De Stichting Utrechts EigenDom, een organisatie die geld inzamelt voor de restauratie van de Domtoren, wil dat de toren in de toekomst beter wordt verlicht. Daarom is er in oktober een parade van ‘vrolijk verlichte fietsen’. Deelnemers van de Lichtjesparade fietsen in een grote optocht door de stad langs de grachten en de singels. Iedereen die kan fietsen kan zich voor de Lichtjesparade inschrijven, waar alle soorten fietsen welkom zijn. 

Lint

De Nachrit, die diezelfde avond verreden wordt, is speciaal voor de geoefende wielrenner. Vanaf de Domplein trekt dan een lint van racefietsen richting de Utrechtse Heuvelrug voor een tocht van ongeveer 70 kilometer.

Eerder was al bekend dat ook de deelnemers aan de Ronde van Utrecht, die komende zondag wordt verreden, geld inzamelen voor de verlichting van de Domtoren. De organisatie van de wielerronde heeft de stichting EigenDom uitgekozen als het goede doel voor de komende jaren.

Volledig scherm
De Domtoren wordt gerestaureerd. © ANP

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht