Lichtshow met Fedde Le Grand doet bollendak oplichten

VideoRuim honderd felle spots zwenken over het nieuwe Stationsplein van Utrecht op de klanken van een speciale compositie van dj Fedde Le Grand. Het is de openingsact van het nieuwe hoofdkantoor van VodafoneZiggo boven de hoofdingang van Hoog Catharijne.

Volledig scherm
Fedde Legrand opende het hoofdkantoor van VodafoneZiggo met een lasershow en optreden onder het bollendak. © Ruud Voest

De telecom- en entertainmentgigant trakteert alle passanten tussen het centraal station en Hoog Catharijne de komende zeven avonden op een indrukwekkende lichtshow onder het bollendak. Le Grand is daar helaas niet bij. De geboren Utrechter beperkte zijn optreden tot één speciaal voor de gelegenheid gecomponeerd nummer.

Kort daarvoor verrichte de dj samen met burgemeester Jan van Zanen en VodafoneZiggo-topman Jeroen Hoencamp de openingshandeling door hun handen op een grote kubus van beeldschermen te leggen. Daarmee beeldden ze de verbinding uit, waarvoor de Nederlandse joint venture van Vodafone en Ziggo zegt te staan.

Gigabitnetwerk

Het bedrijf maakte bij deze gelegenheid bekend dat Utrecht in 2020 als eerste stad van Nederland aangesloten wordt op het vaste gigabitnetwerk. Dat is volgens het telecombedrijf sneller,  stabieler en veiliger in gebruik.

De lichtshow is de komende zeven avonden elke twintig minuten te bewonderen. Voor hen die gevoelig zijn voor lichtflitsen, is het beter de komende tijd even om te lopen, waarschuwen posters aan de pilaren van het bollendak.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht