Volledig scherm
De gemeente Utrecht hees eerder deze week de regenboogvlag om afstand te nemen van de Nashville-verklaring. © Gemeente Utrecht

'Liefdevolle manifestatie' op Domplein tegen Nashville-verklaring

De homo-belangenorganisatie COC Midden-Nederland houdt maandagavond 14 januari de manifestatie Love Shine A Light op het Domplein in Utrecht. De bijeenkomst is een reactie op de volgens COC onnodig kwestende Nashville-verklaring. 

Deze verklaring wordt door lesbiennes, homo’s, bi, trans- en intersekse (LHBTI) personen als zeer kwetsend ervaren. De bijeenkomst start om 19.00 uur.

,,Het wordt een liefdevolle reactie op de onnodig kwetsende Nashville-verklaring. We hopen dat veel mensen met ons dit liefdevolle tegengeluid willen laten horen. Iedereen is welkom. We zijn nog druk bezig met het programma, maar dat zal bestaan uit een aantal sprekers en muziek”, aldus Simon Timmerman, voorzitter COC Midden-Nederland.

Kleurrijk lichtje

Love Shine A Light wordt gehouden bij het homomonument op het Domplein. Deelnemers wordt gevraagd een kleurrijk lichtje of kaarsje mee te nemen. Deze worden na het programma rondom het monument geplaatst.

In de tekst van de Nederlandse vertaling van de Nashville-verklaring staat onder meer dat ‘God het huwelijk heeft bedoeld als een levenslange verbondsrelatie tussen één man en één vrouw.’ In de tekst staat ook: ‘Wij bevestigen dat het zondig is om homoseksuele onreinheid of transgenderisme goed te keuren.’

Eerder deze week hees Gemeente Utrecht al de regenboogvlag om zich te distantiëren van het anti-homopamflet. Ook bij het hoofdkantoor van ProRail aan het Moreelsepark werd aandacht gevraagd voor de Nashville-verklaring. Daar toonden medewerkers op het bordes een grote regenboogvlag en zwaaiden ze met kleurige paraplu’s. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht