Lieke (14) uit Zeist zingt voor haar (liefdes)leven in Tina-musical

videoLieke van den Akker (14) uit Zeist speelt de hoofdrol in Tina de Musical. Op 3 februari speelt ze een thuiswedstrijd; dan mag ze in hotel theater Figi optreden. Voor haar extra spannend en leuk.

Quote

Het verhaal maakt me niet zoveel uit, ik vind het gewoon vet om in een musical te staan

Lieke van den Akker

Het meidenblad Tina bestaat 50 jaar. Om dat te vieren kwam Homemade Productions met het idee om van het blad een musical te maken. Lieke is met enkele anderen gekozen om de hoofdrol van Tina te vertolken. Voor deze rol staat ze op het toneel met musicalsterren als Annick Boer, Mariska van Kolk, Ridder van Kooten, Theun Plantinga en Alexandra Alphenaar.

Lieke acteert, zingt en danst al vanaf kleins af aan, vertelt ze. „Toen ik negen jaar was, heb ik meegedaan aan het Kinderen voor Kinderen Songfestival. Ik haalde de landelijke finale. Zingen voor een volle zaal. Dat vond ik zo vet! Daarna ben ik audities gaan doen voor musicals. Ik ben vaak afgewezen, maar ben altijd doorgegaan. De eerste musical waarin ik speelde was de sprookjesmusical Klaas Vaak. Daarna heb ik auditie gedaan voor The Sound of Music. Daar kreeg ik de rol van Louisa von Trapp. Ik heb ook nog De Sprookjesboom gedaan en nu dus Tina.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht