Volledig scherm
De tentoonstelling gaat (vandaag) niet door. © AD

Lijken met pech langs de weg; tentoonstelling in Utrecht gaat vandaag niet meer open

UpdateDe expositie van ‘echte dode mensen’, Real Human Bodies, is vandaag in Utrecht niet te zien. Een kapotte aanhanger gooide vanochtend roet in het eten, waardoor zes geconserveerde lijken en tientallen geprepareerde organen niet tijdig naar CitySense aan de Sint Jacobsstraat gebracht konden worden.

Daar stonden om elf uur vanochtend de eerste belangstellenden op de stoep, die door personeel van de evenementenlocatie teleurgesteld moesten worden. Pas aan het beging van de middag arriveerden de geprepareerde lijken alsnog in Utrecht. 

De tentoonstelling wordt nu alsnog ingericht. Hoewel woordvoerder Ed Smits eerder op de dag met stelligheid beweerde dat de expositie 's middags gewoon open zou gaan, is deze optie inmiddels als onhaalbaar van de hand gewezen. De tentoonstelling is nu alleen zaterdag en zondag in Utrecht te bezoeken.

Jammer

„We vinden het natuurlijk heel jammer voor de bezoekers dat het zo is gelopen”, zegt Smits. „Maar het kan iedereen overkomen dat je met pech langs de weg komt te staan.”

Real Human Bodies is een rondreizende tentoonstelling, die eerder al was te zien in Denemarken, Oostenrijk, Duitsland en België, en die nu op tournee is door Nederland. Vóór Utrecht was de tentoonstelling te zien in Lelystad, ná Utrecht worden de lichamen op transport gezet naar de Mariënhof in Amersfoort, waar de expositie van vrijdag 18 tot en met zondag 20 mei is te bezoeken. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht